maanantai 18. joulukuuta 2017

Suomen suurin joululahja Lahti 2017


Kirahvi

Olin polvileikkauksessa lokakuun lopussa ja jännitin vähän, ehtisinkö toipua niin paljon, että voisin osallistua taas Suomen suurin joululahja PHKS -keräykseen. Aloitin siksi virkkaamalla kirahvin. Pinterest oli noita täynnä ja ohjekin löytyi lopulta ihan suomen kielellä Elinan blogista. Sovelsin sitä hieman.


Surunsyöjä

Jumpparin mukaan nilkan pumppausliike olisi mitä parhainta kuntoutusta, joten uskalsin 1,5 kk leikkauksesta aloittaa ompelun. Pinterest oli täynnä huolisyöppöja eli surunsyöjiä. Päätin kokeilla.

En käyttänyt valmista kaavaa, vaan tein ihan oman versioni. Kaikki materiaalini olivat kierrätettyjä. Mutta.

Kun näytin surunsyöjäni kuvaa vieraalle henkilölle fyssarin odotushuoneessa, hän halusi osallistua kampanjaan. Sain 5 euroa, jonka kiikutin heti Eurokankaaseen. Ostin kunnollista täytettä ison pussillisen, josta riittää vielä seuraavaksi vuodeksikin. Vanhojen tyynyjen pesty mutta muhkurainen täyte ei vain enää tyydytä. Päätin lopettaa sen käytön. Ihan kaikkea ei tarvitse kierrättää. Vanhat tyynyt energiajätteeseen.


Suun sisällä on avaruuskangas.
Sinne ne huolet katoavat maailman ääriin.

Pikkunorsu

Pikkunorsun kaava on piirretty näppärästi suoraan Pinterestistä tietokoneruudun ja voipaperin läpi.

Lumiukkokangasta oli jäljellä vain pieni pala, mutta se on suloisen pehmeää ja ehdottomasti ihana lelumateriaali. Pikkunorsun erikoisuus on sen häntä, jonka sisus on pehmeää silkkilankaa. Tosin en tiedä, miten se käyttäytyy pesussa. Mutta ainakaan mikään osa ei irtoa, sillä ompelen lelut aina kaksinkertaisella, pienellä tikillä. Jos kangas on ohutta, vuoritan sen vaalealla lakanakankaalla. Hännän ompelin erityisen lujasti, sillä se on tehty hypistelyä varten.



Sammakkoprinssit

Myös sammakon kaavan piirsin Pinterestistä. Ompelin sen kuitenkin omalla tyylilläni, sillä minulla sattui olemaan paljon pieniä vihreitä tilkkuja. Tilkkutyötekniikka sopii sammakon jalkoihin hyvin. Applikoin ensin silmät kaksipuolisen liimakankaan avulla.

Harmillisen työlästä, mutta kaikki raajat joutui kiinnittämään käsin vartaloon, siis jokainen piti ommella kolmesti ympäri ( x 2 sammakkoa). Sydämessä on tarranauhan palasen karkea puoli ja sammakon masussa pehmeä.

Täyte vielä puuttuu.
Suu vaikuttaa niin paljon ilmeeseen,
että se kannattaa ommella viimeiseksi.
Tämä kuva pääsi Pinterestiin ilmoituksena,
että olen kokeillut ideaa. Sain monta kivaa palautetta.

Me olemme valmiita leikkimään!
Perhepotretti ennen matkalle lähtöä.

Sanna-Marin ottama kuva koko porukasta.